Have a question? Give us a call: +86-021-20231756 (9:00AM - 17:00PM, UTC+8)

Su'esu'eina o le Cosmos: Le Matafaioi Taua a Pu'upua Fiber Carbon i Misiona Avanoa

O le fa'ato'ilaloina o le vateatea, o se molimau i le atamai ma le fa'amaoni o le tagata, e fa'alagolago lava i le fa'ato'ilaloina o le tele o lu'itau fa'apitoa. Faatasi ai ma nei mea, o le atinaʻeina o faiga faʻapitoa, faʻalagolago i le ola mo vaʻa vaʻa ma nofoaga avanoa e fai ma sui o se popolega ogaoga. O le totonugalemu o nei faiga o lefa'ato'a tu'ufa'atasiga alava kaponis, o lona folasaga ua matua alualu i luma avanoa misiona gafatia.

Ma'i Ma'iofo Fa'aleleia le Fa'atonu Misiona

Fa'ato'aga alava kaponis, fa'atasi ai ma lo latou tulaga mata'ina malosi-i-mamafa, ua avea ma mea taua i le va'aiga va'alele. O pusa u'amea fa'aleaganu'u, a'o malosi, e fa'aopoopoina le mamafa tele i va'a va'alele, o se fa'afitauli ogaoga pe a fa'aliliuina pauna fa'aopoopo uma i tau fa'alauiloa maualuga. O le o'o mai o le carbon fiber composite technology ua fa'ataga ai se fa'aitiitiga tele o lenei mamafa, ma fa'aleleia ai le gafatia o le uta ma le fa'atinoina o galuega e aunoa ma le fa'afefeina o le saogalemu po'o le fa'atinoga.

Lagolagoina le Ola i le Vacuum of Space

O faiga e lagolago ai le ola i luga o va'a va'a ma nofoaga avanoa e fa'alagolago i kasa eseese, e pei o le okesene ma le nitrogen, e fausia ai se si'osi'omaga e nonofo ai.Fa'ato'aga alava kaponis teuina nei punaoa taua i lalo o le mamafa maualuga, faʻamautinoa se sapalai faifaipea mo le manava, faʻamalosi fale, ma faʻaogaina masini pneumatic. O lo latou tumau maualuga ma le tetee atu i tulaga faigata o le avanoa e avea ai i latou ma filifiliga manino mo nei faʻaoga taua.

Le Evolution of Spacecraft Design

O le tuufaatasia ofa'ato'aga alava kaponis i le mamanu o va'a va'alele e iai sona aafiaga loloto. Ua mafai nei e Inisinia ona fa'asoa le tele o le mamafa i mea faigaluega fa'asaienisi, fa'aopoopo sapalai a le auvaa, po'o le lapopo'a fo'i o paneta o le la, fa'afetai i le fa'asaoina o le mamafa o lo'o tu'uina mai e nei pa'u. O lenei fetuutuuna'i ua tatalaina ai le va'aiga fou mo le fuafuaina ma le fa'atinoina o misiona, e mafai ai mo misiona uumi, su'esu'ega sili atu, ma le aofia ai o tekinolosi sili atu ona lavelave ma gafatia i luga o va'a.

Saogalemu ma Fa'atuatuaina i se Si'osi'omaga Fa'aleaga

O le saogalemu e sili ona taua i misiona i le vanimonimo, lea e toetoe lava a leai se avanoa mo mea sese.Fa'ato'aga alava kaponis ofo atu tulaga saogalemu saogalemu, e aofia ai le tetee atu i le pala ma le mafai ona tetee atu i ni aafiaga laiti e aunoa ma le gase. E le gata i lea, o la latou fausiaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻalavelave, o se iloiloga taua pe a faʻaogaina i le vacuum le faʻamagaloina o avanoa.

Fa'amoemoega i le Lumana'i: Aga'i Su'esu'ega Avanoa Gafataulia

Va'ai i le lumana'i, le matafaioi afa'ato'aga alava kaponis i le vanimonimo misiona ua setiina e faalautele. A'o una'ia e lala sooupu ma fa'alapotopotoga tumaoti su'esu'ega avanoa, o le mana'oga mo vaega lelei, mama, ma fa'atuatuaina o le a fa'atupula'ia. O fa'afouga fa'atekonolosi a le carbon fiber e mafai ona ta'ita'iina atu ai i'a mama ma sili atu ona umi, fa'aitiitia ai le tau fa'alauiloa ma fa'afaigofieina galuega fa'atauva'a e pei o Mars colonization ma tua atu.

fa'alauiloa

 

Luitau ma Avanoa

E ui lava io latou lelei, o le atinaʻeina ma le gaosiga ofa'ato'aga alava kaponis mo misiona avanoa e leai ni luitau. O le maualuga o le tau o mea faʻapipiʻi carbon fiber ma le lavelave o le gaosiga o gaosiga e mafai ona faʻateleina tupe faʻaalu. Ae ui i lea, o suʻesuʻega faifaipea ma le alualu i luma faatekinolosi ua folafola e faʻaititia nei pa puipui, faiafa'ato'aga alava kaponis se filifiliga sili atu ona faatosina mo misiona i le lumanai.

Ose Vaega Autu i le Vaitaimi o Avanoa Fou

O le vaitau o le Avanoa Fou, o loʻo faʻaalia i le faʻateleina o le auai o vaega tumaoti ma le galulue faʻava-o-malo i suʻesuʻega avanoa, o loʻo faʻaalia ai le taua o vaega e pei ofa'ato'aga alava kaponis. O la latou matafaioi i le faʻamautinoaina o le manuia o misiona, mai le faʻapipiʻiina o satelite i suʻesuʻega loloto, o loʻo faʻamamafaina ai le manaʻomia mo le faʻaauauina o le faʻafouina ma le faʻafaigaluegaina i lenei tekinolosi.

Fa'ai'uga: O se Fa'avae mo le Lumana'i

I le faaiuga,fa'ato'aga alava kaponis fai ma sui o se tekinolosi faavae mo misiona i le taimi nei ma le lumanai. O latou mama mama, tumau, ma uiga saogalemu e avea ai i latou ma vaega taua i le sailiga e suʻesuʻe ma nofoia le vanimonimo. A o tatou tutu i luga o le augutu o se vaitau fou i suʻesuʻega avanoa, o le faʻaauauina o le atinaʻeina o le carbon fiber technology o le a faia se sao taua i le faʻatoʻilaloina o luitau o le tuaoi mulimuli, faʻamautinoa le i ai o tagata i avanoa mo tupulaga a sau.


Taimi meli: Apr-07-2024